Page Title
alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text alt text

Om Træna

Træna er landets eldste fiskevær, lokalisert 33 nautiske mil vest for Sandnessjøen og midt på polarsirkelen. Den karakteristiske fjellformasjonen er en av de mest kjente landemerkene på Helgelandskysten.

Træna har i underkant av 500 innbyggere som i hovedsak er fordelt på Husøy og Selvær. Husøy er kommunesenter i det som er en av landets minste kommuner.

Fiskeri er ikke overraskende hovednæringen i kommunen, med hjørnesteinsbedriften
Modolv Sjøset AS i spissen. Modolv Sjøset er et av landets største mottaks- og produksjonsanlegg for sild og tar i mot ca. 70.000 tonn fisk i året, med en omsetning på 350 mill.

I Træna arrangeres også Trænafestivalen som er en musikkfestival som trekker tusenvis av mennesker ut til øya hvert år. Den har fått et rykte som landets mest eksotiske festival med konserter i blant annet kirkehelleren.

Træna har landets største verdiskapning pr. innbygger noe som bekrefter den
livskraft og ståpåvilje dette samfunnet har. 

Naturen er et kapittel for seg, med Trænstaven (338 m.o.h.) og kirkehelleren som noen av høydepunktene. Kirkehelleren er en grotte i fjellet på øya Sanna som omtales som naturens katedral. Her er det også funnet tegn på bosettinger som er opptil til 9000 år gamle
Træna består av over 1000 øyer, holmer og skjær. Fra juni til midten av juli kan du også oppleve midnattsolen.

Træna består av flere øyer som kan besøkes med "bygderuten" som er en lokal hurtigbåt. Disse øyene kan by på blant annet hvite sandstrender med azurblått hav. 

Træna har dagligvarebutikk med stort sortiment, fra matvarer til maling og trelast.